U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op 085-0030600

Tarieven bij de laadpaal

Een zeer actuele discussie, de transparantie in de laadtarieven bij de laadpaal. Afgelopen zaterdag werd er nog uitgebreid aandacht aan besteed bij het televisieprogramma Kassa.

Want wat betaal je nou per kWh, laden per minuut of als starttarief als je bij een openbare laadpaal gaat laden? Dat is helaas (nog) niet altijd direct zichtbaar. Vervelend en onduidelijk als je het ons vraagt en dat is precies de reden dat wij veel aandacht besteden aan deze transparantie!

Hoe werkt openbaar laden?

Voordat we ingaan op hoe wij bij Justplugin te werk gaan, willen we je eerst even meenemen in het proces van openbaar laden. Hoe werkt dit? In onderstaande schematische afbeelding hebben wij dit in kaart gebracht.

  • Ten eerste gaan wij in overleg met de laadpaalexploitant en als zij een aanbod hebben dat voor ons realistisch is, dan gaan we een contract met ze aan
  • De tarieven die je vervolgens bij de laadpaal betaalt, hebben wij onderhandeld met deze laadpaalexploitant
  • De gebruiker van de Justplugin laadpas profiteert van de gemaakte afspraken en kan laden bij alle aangesloten laadpaalexploitanten

Transparantie bij Justplugin

Zoals gezegd; transparantie is bij Justplugin een onderwerp dat bovenaan de agenda staat. Maar hoe zorgen wij er voor dat onze laadpas gebruikers, in een markt waar onduidelijkheid in tarieven een issue is, toch weten waar ze aan toe zijn?
De Justplugin app is hierin het belangrijkste hulpmiddel. Sta je bij een openbare laadpaal, dan kan je deze eenvoudig opzoeken via de app. Daar wordt direct duidelijk welk tarief je bij de betreffende paal dient af te rekenen (zie onderstaande afbeelding als voorbeeld).
Helaas heeft nog niet iedere laadpaalexploitant deze module geïntegreerd in hun software. Wil je toch weten wat je bij deze laadstations betaalt? Op onze website vind je een overzicht van de tarieven van openbaar laden bij de verschillende laadpaalexploitanten.

En om helemaal transparant te zijn.. Met de Justplugin laadpas kun je kiezen voor een vast abonnement (€ 4,- incl. BTW p/mnd.) of betalen per laadsessie (€ 0,35 incl. BTW per keer). Deze kosten komen bovenop de kosten voor het laden (waar Justplugin geen commissie over rekent).