U kunt ons bellen tussen 9.00 - 20.00 op 085 0030600
Laadpaal Thuis

 • Veiligheid
  Goede laadpalen werken volgens het Mode 3 protocol. Deze laadmethode zorgt ervoor dat de auto op ieder moment de juiste hoeveelheid energie krijgt. Dit voorkomt overbelasting.
 • Snelheid
  Justplugin biedt thuis laadstation aan met een laadvermogen tussen de 3,7 en 22kW (tot 8x sneller dan met een regulier stopcontact)
 • Gemakkelijk
  Laadpalen maken het mogelijk om zakelijke kosten direct te verrekenen en voorzien u van real-time informatie over het verbruik.
 • Voordelig en fiscaal aantrekkelijk
  Gecombineerd met zonnepanelen en andere vormen van groene stroom kunt u voordelig rijden. Ook kan Justplugin u adviseren over eventuele subsidies om de investering laag te houden.

Laadpaal thuis

Nieuw! De Justplugin shop. De plek om online laadpalen én laadkabels te bestellen. 

Uw elektrische auto laadt u natuurlijk het liefste thuis op. Er zijn echter veel verschillende keuzes die u kunt maken. Welke laadpaal is het beste voor u? Zijn er verschillen als het gaat om snelheid en veiligheid? Justplugin beschikt over de kennis en de ervaring om u van het de juiste laadpaal thuis te voorzien. Op basis van een gratis schouwing informeren we u persoonlijk over de mogelijkheden. Met een laadpaal van Justplugin kunt u tot 8 keer sneller laden dan met een regulier stopcontact. 

De voordelen op een rij:

 1. Laadt elke elektrische auto
 2. Automatische verrekening van laadkosten
 3. Altijd online verbonden
 4. Realtime inzicht en volledig controle
 5. Optioneel: dynamische load balancing

Persoonlijk advies

Vraag online een offerte aan en wij nemen contact met u op voor een persoonlijk advies. U kunt zich ook laten terug bellen.

Maatwerk is de sleutel tot succes

Vindt u het ook prettig als u goed advies krijgt en vooraf weet waar u aan toe bent? Justplugin neemt eerst contact met u op. Aan de hand van uw situatie en behoeften geven wij u persoonlijk advies en leggen afwegingen voor die voor u van belang zijn. Op uw verzoek schakelen wij vervolgens één van onze vaste installateurs in om de kosten voor installatie in kaart te brengen. Justplugin stemt af met alle betrokken partijen en regelen alles voor het laden van uw elektrische auto. Is er voor u snelheid geboden? Het is mogelijk om binnen 10 werkdagen ingebruikname van uw laadstation te realiseren.

Veelgestelde vragen

Netaansluiting verzwaren

Verzwaren netaansluiting; Waarom, wanneer en hoe?

Je wilt elektrisch gaan rijden en een laadpunt bij je eigen woning installeren? Het is dan vooraf goed om de zwaarte van je huidige netaansluiting na te gaan om te kijken of deze de gewenste capaciteit kan leveren. Controleer daarom of je netaansluiting zwaar genoeg is. Is dat niet het geval dan kunt je een verzwaring van de huidige aansluiting aanvragen. Meer informatie over het zwaren en waarom je zou moeten verzwaren lees je hier

Hoe snel kan mijn elektrisch auto laden?

Er zijn diverse soorten laadstations met verschillende eigenschappen. Zo hebben laadstations verschillende laadvermogens. Langs de snelweg wordt er veel sneller geladen dan bij een publiek laadpunt in de stad. Hoe snel een elektrische auto weer opgeladen is, hangt dan ook af van de gebruikte laadpaal. Naast de laadpaal hebben ook de accu en de oplader in de auto een grote invloed op de laadsnelheid.
Hieronder een overzicht van de verschillende elektrisch auto’s en de laadsnelheid per type laadstation:

Welke typen elektrische auto’s zijn er?

Er  zijn drie typen electrische auto’s die geheel of gedeeltelijk op elektrische stroom kunnen rijden. Een auto  met alleen een elektromotor, voorzien van een elektromotor met range extender en de plug-in hybrides. Wat zijn nu de verschillen en de voor- en nadelen?

Volledig elektrisch (BEV)
Volledig elektrische auto’s hebben uitsluitend een elektromotor. Er hoeft dus geen dure brandstof in. Ze stoten tijdens het rijden geen schadelijke stoffen uit. Bij een volledig elektrische auto is dat op dit moment in de praktijk doorgaans na 150 kilometer. Daarna zul je de auto weer moeten opladen.

+ stroom is voordeliger dan brandstof, goed voor het milieu
– actieradius beperkt tot actieradius van batterij, langere laadtijd? Ten opzichte van, vaak kunnen deze auto’s sneller laden.

Range extender (E-REV)
Elektrische auto’s met een range extender rijden ook volledig op stroom. Met dit verschil, dat er een kleine brandstofmotor aan boord is voor wanneer de stroom op dreigt te raken. Die brandstofmotor drijft niet de wielen aan, maar laadt de accu bij. Zo kun je de reis elektrisch vervolgen, al komt de stroom dan niet meer uit de muur, maar wordt-ie gemaakt met behulp van benzine of diesel. Met een range extender-auto zal je af en toe wel moeten tanken.

+ normale actieradius, nog altijd zuiniger dan een reguliere brandstofauto
– verbruikt (een beetje) fossiele brandstof en is daardoor minder goed voor het milieu

Plug-in hybride (PHEV)
Een hybride auto heeft zowel een brandstof- als een elektromotor. Wanneer je de accu’s ook aan een laadpaal kunt laden, spreken we van een plug-in hybride. Dankzij een groter accupakket kun je met een plug-in hybride grotere afstanden volledig elektrisch rijden.? Is de stroom op, dan rijd je op de brandstofmotor verder.

+ normale actieradius bij het gebruik van de brandstofmotor
– als je echt zuinig wil rijden, moet je het accupakket continu tussentijds bijladen, hij verbruikt ook fossiele brandstof en is daardoor minder goed voor het milieu

Mijn energienetwerk heeft een beperkte capaciteit, kan ik wel gebruik maken van een laadpaal?

Justplugin heeft voor die situatie een oplossing, de ‘energiemanager.’ Deze manager zorgt ervoor dat uw elektrische auto alleen geladen wordt als de capaciteit beschikbaar is. Op die manier kunt u toch laden zonder een dure netverzwaring nodig te hebben.

Kan de stroom die ik thuis gebruik, vergoed worden door mijn werkgever?

In het geval dat uw werkgever verantwoordelijk is voor de kosten van uw elektrische auto, dan worden de werkelijk gebruikte kWh door ons automatisch maandelijks gefactureerd en uitbetaald.

Is het ook mogelijk om een laadpaal te leasen?

Ja, bij Justplugin heeft u de mogelijkheid om een laadpaal te leasen. Dat kan handig zijn als u een verhuizing verwacht of als u liever een maandelijks bedrag betaalt.

Hoe kies ik de juiste laadpaal voor mijn auto?

Dit hangt af van uw specifieke situatie en wensen. Bij de keuze moeten we namelijk rekening houden met de capaciteit van uw netwerk en de auto(‘s) die geladen moeten worden. Hierover geeft Justplugin u graag advies.

 • 42 glas-glas zonnepanelen, volledige dekking

  Ruim 10.000kWh per jaar, optimaal gebruik maken van de zon!

  Meer info
 • Auto, fiets én camper laden

  Een speciaal verzoek: een laadpaal voor zowel de auto als de elektrische fiets. Geen probleem!

  Meer info
 • Laadpaal in Kia huisstijl

  Dubbel genot: laadpalen voor medewerkers en klanten én een mooie uitstraling!

  Meer info
 • Woonfriesland kiest voor groen

  Elektrische auto's.. je ziet ze overal. Ook op onze Waddeneilanden kan je er niet meer om heen.

  Meer info
 • Parkeergarage Elkien klaar voor de toekomst

  Met 10 laadstations, die op een speciale manier zijn gemonteerd i.v.m. beperkingen met bekabeling door de grond, is de parkeergarage van Elkien "elektrisch laden proof".

  Meer info
Laden aan huis van Justplugin?

Wil je meer weten over het installeren van een laadpaal thuis? Justplugin adviseert jou persoonlijk over de mogelijkheden. Ons advies is altijd volledig afgestemd op jouw situatie.