U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op 085-0030600

Energie-Investeringsaftrek (EIA) – ontwikkelingen 2020

Mooie ontwikkelingen wat betreft de Energie-Investeringsaftrek (EIA) voor zonnepanelen!
Hebben jullie een kleinverbruikers aansluiting (maximaal 3x80A) en investeren jullie in minimaal 15 kilowattpiek (kWp) aan zonnepanelen – dit zijn ongeveer 50 à 60 panelen – dan komt de investering in aanmerking voor de EIA.

Wat is de EIA precies?

De Energie-Investeringsaftrek is in het leven geroepen om het investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie te bevorderen. Het levert de Nederlandse ondernemer een fiscaal voordeel én een lagere energierekening op.

Ontwikkelingen 2020

Tot en met 2019 kwamen ondernemers pas in aanmerking voor de EIA bij een minimale investering van 25 kilowattpiek, de verlaging naar 15 kWp zorgt ervoor dat de investeringsaftrek nu ook bereikbaar wordt voor kleinere ondernemers.

Voordelen EIA

Voor 2020 heeft de overheid een budget van 147 miljoen euro beschikbaar gesteld ten behoeve van de EIA. Welke voordeel biedt dit de ondernemer?
Over de volledige investeringskosten (installatiekosten – met een minimum bedrag van € 2.500,-) kan 45% afgetrokken worden van de fiscale winst. Deze aftrekpost komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Onderaan de streep betekent dit dat er minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaald hoeft te worden.

Justplugin adviseert

Kies je als ondernemer voor zonnepanelen of een solar carport/parking via Justplugin dan adviseren en ondersteunen wij bij de EIA aanvraag. Ons doel is dat jullie er zelf geen omkijken meer naar hebben. Wel zo handig toch!
Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag.